Historian om Swepets of Scandinavia:

Hejsan och varmt välkommen hit, Jag tänkte bjuda på en lite kort historia om hur Swepets of Scandinavia kom till och hur det kan bli när en 17 åring bestämmer sig för att starta företag. Mitt namn är Madelene och det är jag som är grundare av Swepets of scandinavia, Swepets startades 2015 av en ren slump. Sista året på gymnasiet där jag utbildade mig till undersköterska, så mötte jag en kanin på en av mina hundpromenader. En vit liten stackare som kom fram och nosade lite på mig.

Jag förstod snabbt att hon inte riktigt hörde hemma ute så jag och min lillebror bestämde oss ut för att fånga henne. Sagt och gjort, Hon flyttade in och fick namnet Svea. Svea var en tam och väldigt trevlig liten rackare som av någon anledning kommit ut i naturen utan att någon letade efter henne. Vi satte upp lappar, la ut efterlysningar men ingen hörde av sig. Så Svea fick stanna. Men vem skulle tro att det inom en månad skulle komma 7 kaniner till... Svea var dräktig och trots veterinärbesök så kunde dem inte känna några bebisar i magen innan, så när Svea en kväll började föda blev vi rätt förvånade.

Men vilken resa, med flaskmatning, ständig tillsyn och allt det innebär att ha kaninbebisar så gick det helt okej, en av ungarna klarade sig tyvärr inte men dem som gjorde det växte upp till fantastiska små individer.

Så på mitt flickrum så hade jag 7 kaniner i två olika burar. Jag städade burarna 2 gånger/vecka vilket tog otroligt lång tid, dammade och smutsade ner och var allmänt osmidigt. Ni som städat i en kanin eller marsvinsbur någon gång vet vad jag pratar om. Då började jag fundera på hur kan jag göra istället? Finns det något sätt att göra detta enklare? Efter knep och knåp så kom jag fram till Switch, ett helt nytt sätt att byta i kanin och marsvinsburar på.

Först var tanken att bara jag skulle använda Switch och inte mer än så, men en vän till familjen peppade mig att fortsätta utveckla iden. Så det gjorde jag, jag anmälde mig även till årets unga innovatör 2015 och vann i kronobers län. En stor skräll för en 17 åring.

Så nu 4 år senare där jag sålt mina produkter till företag så tänkte jag att det var dags att starta en webbutik för att nå ut till privatpersoner och sprida Swepets produkter ännu mer. Skulle du vilja veta mer om mig och min företagshistoria så är du varmt välkommen till min instagram eller facebook sida.

https://www.facebook.com/swepets/ - FB

https://www.instagram.com/swepets_of_scandinavia/?hl=en - INSTAGRAM

Du kan också läsa mer på smp, http://www.smp.se/feature/madelene-varnar-om-djuren-till-varje-pris/.

Ha det bra// Madelene